{ STAJ VE İŞE YERLEŞTİRME DESTEĞİ PROGRAMI }

Siliconmade Academy olarak geliştirdiğimiz yeni nesil ve kapsamlı eğitim modelimizde yer alan “Staj ve İşe Yerleştirme Desteği Programı” ile öğrencilerimizin gelişim yolculuklarının her aşamasında destek veriyor, kapsamlı bir deneyimle geleceğe hazırlıyor ve sıfırdan işe yerleştirme sürecine kadar adım adım eşlik ediyoruz.

10 Adımdan oluşan “Staj ve İşe Yerleştirme Desteği Programı”nın amacı öğrencimizi HER DURUMDA KENDİ KENDİNE işe girebilecek donanıma getirmektir.

Eğitim döneminden net bir çizgi ile ayrılan “Staj ve İşe Yerleştirme Programı”nda, öğrencimiz sorumluluklarını yerine getirmediği durumda programdan diskalifiye olacaktır. Diskalifiye olan öğrenciler, 2 kere daha programa baştan başlama hakkına sahiptir.

10 adımdan oluşan programın ilk 9 adımı, öğrenciyi kendi başına staj ve iş başvuruları yapmaya hazırlamak üzere geliştirilmiştir. 10. Adımda ise öğrenci staj ve iş başvuruları yapmaya başlayacak ve bireysel çabasıyla staja veya işe girmeye çalışacaktır. Bu aşamada “gayret etmesine rağmen” staja veya işe yerleşemeyen öğrenciler, görüşme sonucundan edindikleri geri bildirimleri akademi ile paylaşacak ve ardından gelişim noktaları birlikte tespit edilip, güçlendirmek için birebir çalışmalar yapılacaktır.

Öğrencinin kişisel gayreti ve birebir çalışmalara rağmen 10. adımın başlangıcından sonra 1 yıl içerisinde henüz staja yerleşemeyen öğrenciler, Siliconmade Network şirketlerinde 6 aylık ÜCRETSİZ staj programına dahil edilecektir.

Unutulmamalıdır ki staja ve işe yerleşme süreci, öncelikle ÖĞRENCİNİN KENDİ ÇABASINA, ardından sektörün ve firmaların ihtiyaçlarına ve sonrasında da ekonomik koşullarla ilişkili olarak oluşan daralma ve genişlemelere bağlıdır. Bu sebeple “Ne zaman staja veya işe yerleşeceğim?” sorusuna net bir cevap vermek mümkün değildir. “Siliconmade Academy Staja ve İşe Yerleştirme Desteği Programı”, öğrenci staja ve işe yerleşene kadar ve kişisel gayreti devam ettiği sürece yanında olmaya, kendisini her durumda desteklemeye ve 1 yılın sonunda Siliconmade Network şirketlerinde 6 aylık staja almayı garanti etmektedir.

{ Eğitim İçeriği }

1. Adım: ATS Uyumlu CV Hazırlama Atölyesi

Nedir?

Öğrencilere, iş başvurularını kolaylaştırmak amacıyla “ATS (Applicant Tracking System) Uyumlu CV Hazırlama” konusunda kapsamlı bir eğitim sunulur. Katılımcılar, ATS sistemlerini anlama ve etkili bir şekilde kullanabilme yetenekleri kazanır ve CV'lerini bu sistemlere uygun hale getirme konusunda bilgi sahibi olur.

Ne Zaman?

1. Hafta

Süre?

90 Dakika

Öğrenciden Neler Bekliyoruz?

Öğrencilerin atölyeye tam katılım göstermesi beklenir. Atölye sonunda, öğrencilere kişisel bilgilerini doldurmaları için bir form gönderilir. Bu formun doğru ve eksiksiz bir şekilde doldurulması ve belirtilen süreden önce gönderilmesi gereklidir.

Bir Sonraki Adıma Devam Kriterleri Nelerdir?

  • Atölyeye tam katılım gösterilmesi. (Tam katılım: Zamanından önce bağlanmak ve oturum süresince kamera açık şekilde aktif dinler durumda katılmak.) Atölyeye tam katılım göstermeyen öğrenciler programa devam edemeyecektir
  • Formun doğru ve eksiksiz bir şekilde doldurulması ve belirtilen süreden önce gönderilmesi. İmla hataları ve hatalı bilgi paylaşımı gibi durumlarda öğrenci programa devam edemeyecektir.


2. Adım: GitHub Hazırlama Atölyesi

Nedir?

Öğrencilere GitHub profili oluşturma ve etkili bir şekilde kullanma becerilerini kazandırmayı amaçlayan bir eğitim sunulur. Bu eğitim kapsamında, öğrencilere GitHub profili oluşturma adımları detaylı bir şekilde anlatılırken, projelerini adım adım nasıl ekleyecekleri konusunda da yönlendirme sağlanır. Ayrıca, 9. adımda gerçekleştirilecek olan GitHub sunumlarını daha başarılı hale getirmeleri için gerekli stratejiler ve pratik ipuçları da eğitim içeriğinin başlıkları arasındadır.

Ne Zaman?

1. Hafta

Süre?

90 Dakika

Öğrenciden Neler Bekliyoruz?

Öğrencilerin atölyeye tam katılım göstermesi beklenir.

Bir Sonraki Adıma Devam Kriterleri Nelerdir?

  • Atölyeye tam katılım göstermek. (Tam katılım: Zamanından önce bağlanmak ve oturum süresince kamera açık şekilde aktif dinler durumda katılmak.) Atölyeye tam katılım göstermeyen öğrenciler programa devam edemeyecektir


3. Adım: Birebir Koçluk Görüşmesi

Nedir?

CV formunu dolduran öğrencilerle yapılacak görüşmede, katılımcıların CV'lerinde yer alan bilgilerin düzenlenmesi ve bu bilgilerin önceliklendirilmesi süreci detaylı bir şekilde ele alınır. Bu konuda kapsamlı rehberlik sağlanır ve verilen geri bildirimler ışığında, öğrenciden bilgi formunun ilgili yerlerini tekrar doldurması ve göndermesi istenir.

Ne Zaman?

3. ve 4. Hafta

Süre?

30 Dakika

Öğrenciden Neler Bekliyoruz?

3. Ve 4. Hafta, 30 dakikalık bir görüşme için ortak zaman belirleme konusunda işbirliği yapılması, koçluk görüşmelerine verilen zamanda katılım sağlanması, CV için verilen geri bildirimlere uygun olarak gerekli düzenlemelerin yapılması ve belirtilen süreden önce formun tekrar gönderilmesi gerekmektedir.

Bir Sonraki Adıma Devam Kriterleri Nelerdir?

  • Görüşmeye tam katılım göstermek. (Tam katılım: Zamanından önce bağlanmak ve oturum süresince kamera açık şekilde aktif dinler durumda katılmak.) Görüşmeye tam katılım göstermeyen öğrenciler programa devam edemeyecektir.
  • Formun doğru ve eksiksiz bir şekilde, verilen geri bildirimler doğrultusunda ilgili bölümlerinin tekrar doldurulması ve belirtilen süreden önce gönderilmesi. İmla hataları ve hatalı bilgi paylaşımı gibi durumlarda öğrenci programa devam edemeyecektir.


4. Adım: CV'lerin Teslimi

Nedir?

Siliconmade Academy tarafından hazırlanan ATS uyumlu CV'ler, ilgili öğrencilere e-posta üzerinden teslim edilir.

Ne Zaman?

5.Hafta

Öğrenciden Neler Bekliyoruz?

Öğrencilerden, kendilerine iletilen e-postada belirtilen tarihten önce, CV'lerini teslim aldıklarını ve bu CV’leri onayladıklarını belirten bir e-posta ile geri dönüş yapmaları beklenir.

Bir Sonraki Adıma Devam Kriterleri Nelerdir?

  • "Teslim aldım, bilgilerin doğruluğunu onaylıyorum" geri dönüşünün belirtilen süreden önce yapılması. (Belirtilen süreden önce onay mailini göndermemiş öğrenciler programa devam edemeyecektir.)


5. Adım: Etkili Linkedin Kullanımı Atölyesi

Nedir?

Katılımcılara, LinkedIn profillerini başarılı bir şekilde oluşturma ve bu platformu etkili bir şekilde kullanma konusunda eğitim verilir. Ayrıca network oluşturmak, iş fırsatlarına erişmek ve kariyer hedeflerini gerçekleştirmek için LinkedIn'i nasıl kullanacaklarına dair bilgiler sunulur. Bu eğitim, öğrencilere kişisel markalarını inşa etme ve geliştirme konusunda sağlam bir temel oluşturmayı hedefler.

Ne Zaman?

6. Hafta

Süre?

90 Dakika

Öğrenciden Neler Bekliyoruz?

Atölyeye zamanında ve eksiksiz katılım sağlanması önemlidir. Öğrencilerin eğitim sonrasında LinkedIn profillerindeki gerekli düzenlemeleri, belirtilen tarihten önce yapması gerekmektedir.

Bir Sonraki Adıma Devam Kriterleri Nelerdir?

  • Atölyeye tam katılım göstermek. (Tam katılım: Zamanından önce bağlanmak ve oturum süresince kamera açık şekilde aktif dinler durumda katılmak.) Atölyeye tam katılım göstermeyen öğrenciler programa devam edemeyecektir.
  • Linked-in profillerinin doğru ve eksiksiz bir şekilde tamamlanması ve zamanından önce yayına alınması. İmla hataları, hatalı bilgi paylaşımı gibi durumlarda öğrenci programa devam edemeyecektir.


6. Adım: Birebir LinkedIn Geri Bildirim Görüşmesi

Nedir?

Linked-in profillerini tamamlayan öğrencilerle yapılacak görüşmede, katılımcıların profillerinde yer alan bilgilerin düzenlenmesi ve bilgilerin önceliklendirilmesi süreci detaylı bir şekilde ele alınır ve bu konuda kapsamlı rehberlik sağlanır. Rehberlik sonucunda öğrenciden görüşme esnasında son değişiklikleri yapması beklenir, böylece Linked-in profili, görüşme sırasında onaylanır.

Ne Zaman?

8. Hafta

Süre?

30 dakika

Öğrenciden Neler Bekliyoruz?

Öğrencilerden 8. hafta, 30 dakikalık bir görüşme için ortak zaman belirlenmesi konusunda işbirliği yapmaları istenir. Koçluk görüşmelerine belirlenen zamanda katılım sağlanması ve görüşme esnasında verilen geri bildirimlere uygun olarak LinkedIn profillerinin düzenlenmesi önemlidir.

Bir Sonraki Adıma Devam Kriterleri Nelerdir?

  • Görüşmeye tam katılım göstermek. (Tam katılım: Zamanında önce bağlanmak ve oturumun tamamı süresince kamera açık bir şekilde aktif dinler durumda katılmak.) Görüşmeye tam katılım göstermeyen öğrenciler programa devam edemeyecektir.
  • Linked-in profilinin, verilen geri bildirimlere uygun olarak ilgili bölümlerinin görüşme esnasında doğru ve eksiksiz şekilde tekrar düzenlenmesi. İmla hataları, hatalı bilgi paylaşımı gibi durumlarda öğrenci programa devam edemeyecektir.


7. Adım: Grup GitHub Sunumları

Nedir?

Öğrenci, 2. adımda öğrendiği tekniklerle Github profilinde yer alan projelerini en fazla 15 dakika sürecek bir sunumla tüm öğrencilerin katıldığı bir grupta sunar. Eğitmenin verdiği geri bildirimler sonrasında bütün grup yeniden bir araya gelir ve öğrenciler sunumlarını tekrar yapar.

Ne Zaman?

10. Ve 11. Hafta

Süre?

2 X 180 dakika

Öğrenciden Neler Bekliyoruz?

Öğrencilerden her iki oturuma da tam katılım göstermeleri beklenir. Birinci oturumda, 2. adım olan “GitHub Sunumu Atölyesi”nde aktarılan kriterlere uygun bir sunum yapılmalıdır ve ikinci oturumda da geri bildirimlerin uygulandığı geliştirilmiş bir sunum yapılması gerekir.

Bir Sonraki Adıma Devam Kriterleri Nelerdir?

  • Her iki oturuma da tam katılım göstermek. (Tam katılım: Zamanında önce bağlanmak ve oturumun tamamı süresince kamera açık bir şekilde aktif dinler durumda katılmak.) Her iki oturuma tam katılım göstermeyen öğrenciler programa devam edemeyecektir.
  • İlk oturumda, 2. adımda gerçekleştirilen eğitimdeki kriterlere göre sunum yapmak.
  • İkinci oturumda ilk oturumda verilen geri bildirimler doğrultusunda geliştirilmiş bir sunum yapmak.


8. Adım: İnsan Kaynakları Mülakat Simülasyonu

Nedir?

"İnsan Kaynakları Mülakat Simülasyonu" programı, öğrencilerin gerçek bir mülakat deneyimi yaşamalarını amaçlar. Her öğrenci için özel olarak hazırlanan sorularla 30 dakika süren bir mülakat simülasyonu gerçekleştirilir. Programın sonunda her öğrenciye, mülakat performanslarına dair ayrıntılı bir rapor sunulur.

Ne Zaman?

12. Hafta

Süre?

30 Dakika

Öğrenciden Neler Bekliyoruz?

"İnsan Kaynakları Mülakat Simülasyonu”na belirtilen zamanda katılım sağlanması ve sorulan soruların ciddiyetle cevaplanması beklenmektedir.

Bir Sonraki Adıma Devam Kriterleri Nelerdir?

  • Görüşmeye tam katılım göstermek. (Tam katılım: Zamanında önce bağlanmak ve oturumun tamamı süresince kamera açık bir şekilde aktif dinler durumda katılmak.) Görüşmeye tam katılım göstermeyen öğrenciler programa devam edemeyecektir.


9. Adım: Teknik Mülakat Simülasyonu

Nedir?

"Teknik Mülakat Simülasyonu", farklı uzmanlık alanlarına yönelik şekilde özel olarak yapılır. Katılımcılar, kendi alanlarına uygun teknik mülakat sorularıyla karşı karşıya gelir ve bu simülasyon, onların gerçek mülakatlarda nasıl performans gösterebileceklerini değerlendirmelerine yardımcı olur. Simülasyonun sonunda, her katılımcıya mülakat raporu sunulur.

Ne Zaman?

12. Hafta

Süre?

30 Dakika

Öğrenciden Neler Bekliyoruz?

"Teknik Mülakat Simülasyonu”na belirtilen zamanda katılım sağlanması ve sorulan soruların ciddiyetle cevaplanması beklenmektedir.

Bir Sonraki Adıma Devam Kriterleri Nelerdir?

  • Görüşmeye tam katılım göstermek. (Tam katılım: Zamanında önce bağlanmak ve oturumun tamamı süresince kamera açık bir şekilde aktif dinler durumda katılmak.) Görüşmeye tam katılım göstermeyen öğrenciler programa devam edemeyecektir.


10. Adım: Gerçek Görüşmeler

Nedir?

Bu aşamaya kadar başarıyla ilerleyerek tam donanımlı hale gelen ve artık staj ve iş görüşmelerine girmeye hazır olan öğrenciler; bu adımda kendi buldukları staj ve iş ilanlarına başvurarak gerçek işe giriş sürecini deneyimlemeye başlarlar. Bu süreçte amacımız, öğrencilerin sırasıyla BAŞVURU, GÖRÜŞME, GERİ BİLDİRİM ALMA süreçlerinde deneyim kazanmalarıdır. Bu aşamada öğrencilerimiz yaptıkları görüşmelerden sonra ilgili firmadan da kendisiyle ilgili geri dönüşleri alarak Siliconmade Academy’ye aktarır. Öğrencilerin, Siliconmade Academy’ye ilettikleri kişisel ve firma geri bildirimlerinden sonra kendileriyle birebir görüşmeler gerçekleştirilir ve gelişme noktaları tespit edilerek bu konuda rehberlik sağlanır. Bu süreç, öğrenci staja veya işe girene kadar sayı sınırı olmaksızın devam eder.

10. Aşamanın başlangıç tarihinden itibaren staj ve iş arama konusundaki gayretini sürdüren, Siliconmade Academy’ye görüşme bildirimlerini ileten ve yapılan rehberlik çalışmaları ile kendini geliştirmekten vazgeçmeyen adaylar, 1 yıl içerisinde hala staja veya işe yerleşemediyse; Siliconmade Network bünyesindeki şirketlerde kesin olarak 6 aylık staj sürecine dahil edilir. Staj süreci sonrasında CV’lerine bu deneyimi ekleyerek tekrar iş bulana kadar desteklenmeye devam edilirler.

Ne Zaman?

13. Hafta

Öğrenciden Neler Bekliyoruz?

Öğrencilerin “Staj ve İş arama” aşamasına tam zamanlı bir iş gibi dahil olmaları beklenir. Bu süreci, hafta içi her gün 09:00 - 19:00 saatleri arasında bilgisayar başında sürdürmeleri önemlidir. Ayrıca şirketlerle yapılan görüşmeler hakkında Siliconmade Academy’ye bilgi verilmesi, gerekli görüldüğünde Siliconmade Academy’den rehberlik talep edilmesi ve bu rehberlik görüşmeleri ile gelişime açık görülen alanlarda ilerleme kaydedilmesi beklenmektedir.

Bir Sonraki Adıma Devam Kriterleri Nelerdir?

  • Öğrencilerin çağrıldığı bütün şirket görüşmelerine gitmesi. Planlı görüşmelere katılmayan öğrenciler programa devam edemeyecektir.
  • Öğrencilerin tam zamanlı bir iş bilinciyle hafta içi 09:00 - 19:00 saatlerinde aktif olarak iş arama faaliyetlerine devam etmesi. Aktif iş arama faaliyetine devam etmeyen öğrenciler programa devam edemeyecektir.