Siliconmade Academy, kar amacı gütmeyen bir organizasyondur. Eğitimlerin ücretli olmasının sebebi, akademinin faaliyetlerini bağımsız bir şekilde sürdürebilmesi ve girişimci öğrencilerimizin projelerine yatırım yapabilmesi içindir. Başvuru Formu doldurarak güncel ücretlerimizi değiştirebilirsiniz.
Temel Programlama Eğitimi’ndeki amacımız, algoritmik düşünce tekniklerini uygulamalı olarak öğretmektir. Bu aşamada uygulamada kullandığımız dil, amaç değil araçtır. Şu anda uygulamalarımızı C# ile yapmaktayız. Eğitimi tamamladığınızda, bütün programlama dillerini kendi kendimize öğrenebilecek düşünce altyapısını kazanmış oluyorsunuz. Backend tarafında C#, MVC Frontend tarafında HTML, CSS, Bootstrap, Javascript, VueJS., Devops tarafında da kaynak kod yönetimi ve sunucu konfigürasyonu görüyoruz.
Stack Overflow’un 2019 yılında hazırladığı geliştirici anketine göre, küresel yazılımcı topluluğunun yaklaşık % 75'i lisans veya daha yüksek bir dereceye sahip. Bu, şu an sektörde aktif olarak çalışan yazılım uzmanlarının dörtte birinin üniversite diploması olmadığı anlamına geliyor. Sektör verileri, mühendislik alanında bir diploması olmasa da gerekli pratiği ve öğrenme sürecini geçiren yazılımcıların, bu alanda artan bir oranda çalışabilir olduklarını gösteriyor.
Yazılım alanında ilerlemek için iyi seviyede İngilizce öğrenmek önemlidir. Okuma, yazma ve İngilizce olarak kendinizi ifade etmeniz, globalleşen dünyanın gerekliliklerindendir. Yabancı dil bilginiz, hem kendinizi geliştirmek hem de kaynakları daha iyi anlamak açısından önemli olmanın yanı sıra, yurt dışı bağlantılı bir projeye de ortak olabileceğiniz anlamına gelebilir. Yapmak istediğiniz projelerde gereken bilgi donanımına sahip olmanız için doğru eğitimler ile kariyerinize yön vermelisiniz.
Başarılı bir yazılım uzmanı olabilmek için, algoritmik düşünce yetkinliğine ve güçlü problem çözme becerilerine sahip olmak gereklidir. Bu iki ön koşul dışında, bilinmesi gereken matematiğin derecesi büyük ölçüde üzerinde çalışacağınız projeye bağlı olacaktır.
Siliconmade Academy Eğitim Programları’nın başlama tarihlerini, derslerin gün ve saatlerini ve eğitim içeriklerini web sitemizden inceleyebilir; ayrıca, sosyal medya hesaplarımızı takip ederek bu konuda her zaman güncel kalabilirsiniz.
Evet, katılabilirsiniz. Uzmanlaşmak istediğiniz alan üzerine alacağınız eğitim 16 hafta sürecektir ve dilerseniz staj paketimizden de faydalanarak eğitiminizi staj ile pekiştirebileceksiniz.
Yazılım sektörünü diğer sektörlerden farklılaştıran en önemli özellik, şirketlerin çoğunlukla hangi sertifikalara veya hangi diplomalara sahip olduğunuzu sorgulamak yerine, bilgi birikiminizi ve yeteneklerinizi anlamaya çalışmasıdır. Eğitiminizi bitirdikten sonra alacağınız sertifika, uluslararası geçerliliğe sahip olmak ile birlikte, sektörel anlamda kazanacağınız bilgi birikimi ve tecrübeden daha önemli değildir.
Hafta içi ve hafta sonu ayrı gruplarımız mevcuttur. Her eğitimin başlama tarihlerine, derslerin gün ve saatlerine web sitemizden kolayca erişebilirsiniz.
Yazılım eğitimi için standart bir kişisel bilgisayara sahip olmanız yeterlidir.
Bilgisayarınızın;
Oyun geliştirme eğitimi için ek gereksinimler;
Temel Programlama Eğitimi: 8 Hafta
Mobil ve Frontend Eğitimi: 16 Hafta
Yapay Zeka Eğitimi: 16 Hafta
Oyun Geliştirme Eğitimi: 16 Hafta
Full Stack Eğitimi: 16 Hafta
Eğitime katılım için herhangi bir mezuniyet gerekmemektedir. Eğitimimiz sıfırdan, ileri seviyeye kadar bütün yazılım aşamalarını içermektedir.
Siliconmade Academy Eğitimleri, sorumluluk gerektiren eğitim programlarıdır. Eğitime katılanlardan derslere zamanında girmesi ve online etkinliklere katılması beklenir. Bu sorumluluğu taşıyabilecek, grup arkadaşları ile uyum sağlayabilecek herkes, yaş sınırı olmaksızın eğitimlere katılabilir. Bugüne kadar 14 - 45 yaş aralığındaki öğrencilerimiz, uyumlu gruplar oluşturarak eğitimlerimize katılmıştır.
Stajlar, yurt içi / yurt dışı şirketlerde, tam zamanlı, yarı zamanlı ya da proje bazlı gerçekleştirilebilir ve genelde uzaktan çalışma şeklinde yapılmaktadır.
Mezun öğrencilerimizi staj programına almak için Siliconmade Academy’ye başvuran ve başvuruları onaylanan bazı şirketler:
Ofisimiz İstanbul'da bulunmaktadır. Bütün eğitimlerimiz butik sınıflarda canlı, eğitmen eşliğinde online olarak Zoom üzerinden gerçekleşmektedir.
Yapay Zeka Uzmanlığı Eğitimimiz, Pyhton üzerinden yapılmaktadır.
Mobil ve Frontend Eğitimi hem IOS hem de Android işletim sistemlerinde çalışacak bir platform olan React.Native ile verilmektedir. React.Native kullanılarak geliştirilen mobil uygulamalar, Android ve IOS işletim sistemlerinde çalışır. Bununla birlikte, eğitimin temel amacı; katılımcıların mobil geliştirme kavramlarını derinlemesine öğrenerek, ilerde dilediği yazılım geliştirme dilini kolaylıkla öğrenebileceği altyapıyı kazanmalarıdır. Bu sayede eğitimden sonra katılımcılar, Swift veya Android ile geliştirme yapmayı kendi kendilerine kolaylıkla öğrenebileceklerdir.
Malesef öyle bir uygulamamız bulunmamaktadır.
Evet, yapabilirsiniz. Birçok öğrencimiz, bu alanda herhangi bir deneyimi olmadan eğitimimize katıldı, başarılı sonuçlarla mezun oldu ve hedeflediği kariyere ulaştı. Siliconmade Academy, sıfırdan ileri seviye eğiim veren bir yazılım kursudur ve gerçekten öğrenmeyi isteyen herkes için eğitimlerde gerekli bilgi verilmektedir. İnanıyoruz ki sizler de aldığınız eğitimin üzerine koyarak, kolay bir şekilde hedeflerinize ulaşabileceksiniz.
Evet, dersler canlı olarak işlenildiği günden başlayarak eğitimin bitiş tarihinden 2 ay sonrasına kadar açık olacaktır. Öğrencilerimiz derslere katılamaz veya dersleri tekrar etmek isterlerse eğitim sonrasında 2 ay daha ders videolarına erişim sağlayabiliyor.
Hazırlık eğitimi aşamasıdır. CV Eğitimi, Linked-in Eğitimi, Mülakat Eğitimi, Github Proje Yayınlama ve Sunumu Eğitimi, İK Mülakatı Deneyimi ve Teknik Mülakat Deneyimi Eğitimleri uygulanır. Bu aşamayı tamamlayan adaylar, artık şirketlerde staja ve işe başlamaya hazırdır. Hazırlık eğitimi 2 ay sürer.
Staj aşamasıdır. Katılımcımız şirkette “Stajyer Yazılımcı” unvanı ile çalışmaya başlar. Kendisinin bir teknik yöneticisi olur ve şirkette devam eden bir projeye atanır. Her hafta yönetici tarafından bir görev verilir ve stajyer, hafta boyunca bu görevi yerine getirmek için çalışır. Teslim zamanı geldiğinde, stajyer ve yönetici 1-1 toplantı yapar. Bu görüşmede yönetici tarafından verilen geri bildirimlerle, süreçle ilgili doğru yönlendirmeler yapılır. Eğer stajyer görevi eksiksiz bir şekilde yerine getirirse bir sonraki hafta için farklı bir göreve başlar. Fakat işin tamamlanmadığı ve üzerine çalışılması gerektiğine dair bir geri bildirim alırsa, bir sonraki hafta için aynı görev üzerine tekrar çalışır. Böylece stajyer kendi hızına ve kendi seviyesine uygun işler alarak projede çalışmaya başlamış olur. Görevleri zamanından önce ve başarıyla yerine getirmesi durumunda, kısa sürede projede "Junior Yazılım Geliştiriciler” ile aynı işleri almaya başlar. Katılımcı sürece yeterince zaman ayıramaz ve verilen işleri daha uzun zamanda yaparsa, kendi hızında ve hazır oldukça ilerleyeceği şekilde tecrübe edinir.
Katılımcımız stajı tamamlandığında, ilgili şirketten çalışma ve tecrübe referansı alarak iş başvuruları yapabilir.